Är “städa i garaget” alltid på din att-göra-lista? Du kan checka av det på bara en helg med dessa DIY-tips och projekt. Du lär dig hur du rengör garagegolvet och skapar förvaringsutrymme för alla dina prylar. Skeptisk? Fortsätt läsa!

Läs även mer om allt som tillhör bilen här.

städfirma-funderar

Var ska man börja?

Oavsett om det hände gradvis eller helt plötsligt, efter en flytt eller återkomst av en unge från högskola, om ditt garage är en enda röra, kan du fixa det. Sätt upp ett mål att rensa bort och separera allt du absolut behöver behålla från de saker du kan, vill eller bör donera, sälja eller slänga. Denna process kan ta mycket tid, om du tillåter det. Gör det inte. Ge dig själv inte mer än en helg och ta med föremål till donationscentret innan arbetet stängs den dagen. Fotografera senare de saker du vill sälja och få upp dem på facebook eller tradera.

Dags för flyttstädning? Tips min granne gav mig som du måste tänka på.

Hur man rengör garagegolvet

Ett rent garagegolv är svårt att hitta. Men vi visar dig hur du får bort tre av de tuffaste fläckarna – olja, färg och rost. Hemligheten är att dra ut fläcken ur betongen. Det gör du enkelt på en helg med enkla verktyg och specialprodukter. Få alla instruktioner här.

Du kan alltid måla ditt garagegolv med epoxifärg.

Behöver du städhjälp? Besök då flyttstadstockholm.

städfirma-sortera

Garagetaksförråd

Få upp de stora plastförvaringskärlen från garagegolvet och upp i taket! Skruva fast 2st träskivor till takramen som är T formade . skruvar med rätt avstånd beroende på lådornas storlek. Använd  med andra ord lådorna som en guide för avståndet mellan de 2 T formade träskivorna. Försök att få det så centrerat som möjligt i ditt garage för estetikens skull. Garagetaket är en perfekt plats att förvara lätta och medelviktiga säsongsbetonade föremål som semesterdekorationer och campingutrustning.

Utforska även bloggen wickerlove

En låda för Sportutrustning

Den här robusta lådan som du kan slänga in bollar gör att barn enkelt kan ta bollarna i botten utan att lasta av alla de som är ovanpå. Den är byggd från med osb i en rektangulär form med gummisnören som framsida för att man skall kunna plocka ut bollarna men också för att det skall ligga på plats

gummasnören är bungee-snören och kan utgöra en säkerhetsrisk för både barn och vuxna. Så klipp av krokarna från ändarna (eller använd elastisk snöre som finns på camping, sportartiklar och järnaffärer). Trä snöret genom förborrade hål och fäst med knutar. Borra hålen något större än sladdarna för att göra det lättare att trä dem.

Vi lade till VVS-krokar och korta ränntråg på utsidan av inhägnad för att göra det enkelt för barn att gömma mindre bollar, hjälmar och vantar.

städfirma-förvaring

Flexibel garageväggförvaring

Skapa mer förvaringsutrymme i ditt garage för verktyg, trädgårdsutrustning, leksaker och allt annat, även i den smala gränden mellan väggen och bildörren, med detta justerbara hyllsystem. Detta system löser två utmaningar: för det första, hur man utformar förvaringsutrymme för de smala utrymmena mellan garagets sidovägg och familjebilen; och för det andra, hur man skapar en solid monteringsyta för att hålla hyllor och krokar som kan bära hundratals pund av saker.

Förvara mer på ett litet utrymme

Det verkar aldrig finnas tillräckligt med förvaringsutrymme i garage, men utrullningshyllor och skjutbara bypass-enheter kan effektivisera sidoväggarna i ditt garage. Utrullningshyllorna ger bättre åtkomst och gör småsaker lättare att hitta. De är också mångsidiga. Du kan ställa in avdelaren var du vill skapa hyllor med olika djup.

Bypass-enheten ger 50 procent mer förvaring för verktyg med långa handtag och alla möjliga föremål som tar för mycket väggutrymme. Du skjuter den helt enkelt åt vardera sidan för att komma åt grejerna bakom.

städfirma-förvaring-recycle

återvinningskärl

Återvinningskärl brukar ta för mycket golvyta. Här är ett enkelt projekt som kommer att få upp dem från golvet och ur vägen, och det kostar nästan ingenting

Ytan runt entrédörren 

Utrymmet runt entrédörrar från anslutande garage blir belamrat med skor, stövlar, sportutrustning, lådor med drycker och mer. Dessa förvaringsenheter är designade för att lösa det problemet, med speciella hyllor, skåp och lådor för allt det där som hopar sig vid en hårt använd entré. Det bästa är att du kan bygga de du behöver i vilken mängd och vilken konfiguration som helst som fungerar för ditt garage.

Kasta och gå

Hyllor och skåp är jättebra, men när du har bråttom (och barn har det alltid) är det skönt att bara kasta och gå. Hitta fullständiga instruktioner, inklusive diagram för sågning av träet

Trådhylla i garaget

Maximera ditt garageutrymme snabbt och enkelt med enkla och billiga hyllor, korgar och krokar. Och dessa garageförvaringsställ tar dig bara en morgon för att uppnå garagelycka.

Skåp för bilvårdsprodukter

Organisera dina bilsmörjmedel, vätskor och andra föremål i denna enkla hylla/arbetsbordsskåp. Du kan montera en vikdörr på speciella gångjärn

städfirma-förvaring-väggen

Enkel verktygshållare med långa handtag

Detta kompakta ställ är starkt och enkelt att bygga. Du kan förvara spadar, krattor, en slägga – alla verktyg med långa skaft – bekvämt upp och ur vägen.

Nu kan du börja städa

Som du själv ser så är det en del att bara organisera upp allt i ditt garage, eftersom de tar den tid de tar att snickra ihop alla förvaringsutrymmen så vill du troligtvis ha lite hjälp med städandet, eller hur? 

För att veta mer om hur en städfirma göteborg kan hjälpa just dig, klicka då på länken för att få det snyggt och fint på bara 1 helg. De ordnar även med hemstädning.

Här får du med dig lite tips för din hemmastädning – Om du får Spontanbesök? – Snabbstäda på 20 minuter!

När du väl är klar med alla dessa punkter kolla hur du underhåller bilen, tryck på dekkpartner.se

städfirma-städa-garage

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *